Selskapet eies av Inger og Tom Arne Sudland. Etter flere år på søk etter bolig i varmere strøk, kjøpte vi en villa på Nord Kypros i 2009. Vi ble fasinert av et gunstig klima, avslappet livsrytme, vakker natur og en vennlig lokalbefolkning. Attraktive eiendomspriser var selvsagt heller ingen ulempe.

Våre erfaringer etter å ha frekventert Nord Kypros i 8 år er utelukkende positive. Vi har etterhvert tilegnet oss en god oversikt, både hvordan dagliglivet og eiendomsmarkedet på denne delen av øya fungerer.

Stedet er en idyll for deg som ønsker å stresse ned og nyte det gode liv i vakre omgivelser. Atmosfæren er unik, og du føler deg alltid velkommen. Det gunstige klimaet innbyr til en lang rekke fritidsaktiviteter. For den turglade er det et stort spekter av godt merkede vandrestier i Kyrenia fjellene. Egner seg godt både til fots og på sykkel.

Med badetemperatur i Middelhavet store deler av året, er det også fritt frem for vannsport.

 Vi ønsker å formidle våre erfaringer til andre som måtte være interessert å vite mer om kjøp av feriebolig på Nord Kypros. Vår portefølje består både av eiendom utviklet i egen regi og formidling på vegne av de meste anerkjente utbyggerne på øya. Vi har attraktive boliger både nordøst for Famagusta, med flotte sandstrender og nordøst for Kyrenia/Girne med nærhet både til Kyrenia fjellene og til Middelhavet.  

Vår hovedsamarbeidspartner er Carrington Group. Dette selskapet er en ledende, prisvinnende eiendomsutvikler, med dokumentert historikk for sin gjennomføringsevne, servicenivå og høye kvalitet. Carrington tilbyr også ekstra sikkerhet i form av ettersyn av bolig og svømmebasseng, gartnertjenester, utleie av eiendom og bilutleie. For nærmere opplysninger se www.carringtoncyprus.com 

Esentepe Kommune

Nord-Kypros Eiendomsutvikling tilbyr ferieboliger i området rundt Esentepe, beliggende ca 40 km nordøst for Kyrenia og ca 40 minutters kjøring fra Ercan flyplass.

Kommunen Esentepe er i rivende utvikling, som en følge av sin unike beliggenhet, med kort avstand både til Middelhavet og Kyrenia fjellkjeden. Kommuneadministrasjonen ligger i den sjarmerende og rustikke landsbyen Esentepe, med en befolkning på ca 5000 sjeler i stort og smått, den har egen akuttklinikk og et godt utvalg av spisesteder. Esentepe er et strålende utgangspunkt for sykkel eller fotturer i omliggende fjellkjede. Fra byen er det ca 3 km eller 5 minutter med bil til nærmeste badestrand og samme avstand til Korineum 18 hulls golfbane. Landsbyen har ca 5000 innbyggere, du finner flere restauranter, butikker og andre fasiliteter i umiddelbar nærhet.
Esentepe ligger trygt plassert i en åsrygg, med spektakulær utsikt til Middelhavet.

NOEN GODE GRUNNER TIL Å VELGE EIENDOM PÅ NORD-KYPROS

1. Kypros har et gunstig middelhavsklima året rundt. Lang høst og vårsesonger med gode «norske» sommertemperaturer, varm sommer og en kort og relativt mild vinter.

2. Middelhavets beste vannkvalitet, azurblått vann og badetemperatur i havet 9 måneder i året, Kombinert med et utall av idylliske badebukter og sandstrender, ligger det meste rette for et aktivt strandliv.

3. Flotte og varierte turmuligheter, både til fots og på sykkel. Du vil finne et bredt utvalgt av godt merkede vandrestier i Kyrenia/Besparmark fjellene, med varierende lengde og vanskelighetsgrad.

4. På Nord Kypros nyter man det Gode Liv, med en avslappet livsrytme fjernt fra stress og mas.

5. Lokalbefolkningen er hyggelige og hjelpsomme. Du vil alltid føle deg velkommen og føle deg godt ivaretatt.

6. De laveste prisene i Middelhavsområdet på kvalitetseiendom med gunstige beliggenheter -tett ved Middelhavet. Eiendommene har lave driftskostnader og potensial for en hyggelig verdiutvikling over tid.

7. Kypros er et av verdens tryggeste land med lav kriminalitet og liten fare for terror. Du trenger ikke engste deg for innbrudd, lommetyver, gatevold eller annen type hverdagskriminalitet.

8. Strendene innbyr til aktiviteter som dykking, snorkling, kiting m.m.

9. Kjøkkenet er velsmakende og variert, med utstrakt bruk av ferske, lokale råvarer. Du finner alltid en lokal restaurant i umiddelbar nærhet.