AKTIV LIVSSTIL

Det milde klimaet setter deg i stand til å ta del i en rekke forskjellige utendørs aktiviteter – året rundt. I sommersesongen er svømming, dykking, snorkling eller windsurfing populære aktiviteter. På andre tider av året, kan du sykle, ride eller gå turer både i fjellet eller på de mange småveiene. For den mer eventyrlystne kan go-kart, paragliding, leirdueskyting og paintball være spennende alternativer. Korineum Golf Resort tilbyr en flott 18 hulls bane og et anlegg av ypperste kvalitet for den golf interesserte.

LIVSKVALITET

Tempoet er rolig, trafikken moderat og lokalbefolkningen hyggelig og imøtekommende. Du lever i et trygt miljø der hverdags kriminalitet er tilnærmet ikke eksisterende. Naboene passer på hverandre, og et ulåst hus eller bildør er fortsatt helt vanlige foreteelser som ikke byr på problemer i dagliglivet. Selv om det offisielle språket er tyrkisk, kommer du langt med engelsk. Det bor ca 10.000 engelskmenn på denne delen av øya, og du vil oppleve at mange ønsker kontakt. Lovverket er dessuten basert på Engelsk rett som har mange likhetstrekk med våre lover og regler. 
Både offentlig og privat helsevesen holder høy standard. Du kan også få utført andre tjenester innen bl.a tannpleie, synskirurgi eller ulike typer korrigerende inngrep til svært gunstige priser.

LEVEKOSTNADER

Du vil finne det rimelig å bo og feriere på Nord Kypros. Mat, drikke og klær har et betydelig lavere prisnivå enn i Norge. Det finnes et stort utvalg er av lokalt produsert frukt og grønt, kvaliteten er høy og prisene lave. Det samme gjelder øl, vin og brennevin. Du kan også spise på restaurant til en brøkdel av den prisen som vi betaler hjemme i Norge. 
Den kypriotiske maten er et typisk middelhavskjøkken, med ferske, sunne og velsmakende retter. Butikkene bugner av friske grønnsaker og frukt, delikate småretter/mezes, fersk fisk og kjøtt, lokale oster og mange ulike oljer. 
Kypros er bl.a kjent for sine sitroner, appelsiner, jordbær, fiken, tomater, vannmeloner.
Du vil finne restauranter som både serverer lokal kypriotisk mat og internasjonale retter, med tilhørende viner – alt til hyggelige priser.

  • STRENDER I NÆROMRÅDET TIL ESENTEPE

  • Kypros er omkranset av Middelhavet, med innbydende, klart, azurblått vann. Vannkvaliteten er den beste i hele Middelhavet. Kystveien går langs områdene ved Esentepe, overalt er det kort vei til vei til havet. Det finnes et utall av små badeviker, der du kan være helt for deg selv.

Tatlisu Beach

Neste organiserte sandstrand langs kystveien i retning Dipkarpaz, ca 15 minutter kjøring fra Esentepe. Fortsett videre i ca 5 minutter etter du har passert Tatlisu og ta av til venstre ved skiltet som viser Zambak Holiday Village/Tatlisu Belediyesi. Dersom du bommer på første avkjøring, fortsett litt lenger og ta av ved neste avkjøring. I sesong kan du leie solstoler og parasoll. Det er også en bra strandrestaurant som er bygget på påler ut mot sjøen. Utmerket sted for en avslappende lunsj.

Golden Beach

En fantastisk, nærmest uberørt sandstrand som strekker seg i kilometervis lengde. Golden Beach er den flotteste stranden på hele Kypros og en helt ny og annerledes opplevelse for de fleste av oss. Det finnes et par enkle overnattingssteder med tilhørende servering i området. Se etter skiltene som viser avkjøring til Burhann og/eller Hasan.

Alagadi 1 & 2

Alagadi er en nydelig sandstrand som strekker seg over flere kilometer. Den ligger et par kilometer etter du har passert golfklubben, i retning Kyrenia. Stranden er berømt for skilpaddene som legger egg i dette området. Dersom du snorkler utenfor denne stranden, er det muligheter for å se skilpaddene i sjøen. I sesong, fra april til juni kan du på kveldstid delta på organiserte turer for å oppleve skilpaddene komme på land. Turene arrangeres i regi av The Turtle Project som drives av engelske marine biologiske studenter. Nærmere info på prosjektets kontor i tettstedet Alagadi.Stranden har ikke solstoler, men parasoller kan leies på stedets restaurant.

Estentepe Beach

Dette er den nærmeste organiserte sandstranden. Kjør i retning Tatlisu og sving av til venstre ved supermarkedet Tempo. Den blir drevet av Esentepe kommune, ingen avgift for beboere i området. Stranden er nylig utbygget. Du kan leie parasoller, solstoler. Man planlegger også en strandbar fra sesongen 2016.

Kaplica og Malavi Beaches

Om du fortsetter ca 10 videre forbi Tatlisu stranden kommer du etter hvert til et skilt som viser Kaplica Hotel and Beach Resort. Her er det en sandstrand med alle fasiliteter. Kan være et godt alternativ dersom du ønsker å utforske områdene i retning Karpas. Kystveien er spektakulær og en opplevelse i seg selv.

Karpas området

Karpas befinner seg helt nordøst på øya og anbefales på det varmeste for et besøk. Her er det vakker natur, historiske minnesmerker og et rikt dyreliv. Eget reservat for vill esler ytterst på øya. I dette området finner du også

Korineum Beach

Betalstrand og tilhører Korineum GolfResort. Er en utmerket badestrand med en god lunsj-restaurant, toaletter, dusj og omkledningsrom.  Alltid god plass uansett årstid.

Andre strand-muligheter

Hotel Cratos, nær Girne (Kyrenia) har flotte bade-muligheter.  Betalstrand